klantbeoordeling 9,3/10klantbeoordeling 9,3/10 binnen 3 werkdagen in huisbinnen 3 werkdagen in huis persoonlijke servicepersoonlijke service

8 Tips om zelf een mooi ontwerp te maken voor jouw tekstplankje

Iedereen kan een mooi eigen ontwerp maken. Het belangrijkste van jouw ontwerp is dat jij er zelf tevreden en trots op bent.

Een ontwerp maken kan erg ingewikkeld zijn, maar soms is juist een simpel ontwerp mooier. Hieronder geven wij jou 8 tips hoe ook jij tot een mooi ontwerp kan komen waar je trots op mag zijn.

Tip 1: Neem je tijd voor een ontwerp

Een ontwerp maak je niet zomaar. Je moet hier echt wel even de tijd voor nemen. 

Tip 2: Gebruik een computer of laptop

Ons ontwerp-systeem is uiteraard geschikt voor de mobiele telefoon en de tablet. Maar op je telefoon en tablet is het ontwerpen wel net iets lastiger dan op een computer op laptop. Mocht je er op je mobiele telefoon of tablet niet uitkomen raden wij je dus aan om achter een computer of laptop te gaan zitten om zo je eigen ontwerp te maken.

Tip 3: Kies duidelijke kleuren voor je tekst, bij voorbaat zelfs zwart

Zoals je in onze ontwerpen ziet maken wij bijna alleen maar gebruik van zwarte tekst. Dit omdat de kleur zwart goed afsteekt van de houten tekstplankjes en zo altijd goed leesbaar is. Mocht je kleuren willen gebruiken, raden wij felle kleuren aan. Aangezien wij geen wit printen zullen lichte kleuren zoals bijvoorbeeld lichtgeel niet leesbaar zijn op het hout.

Tip 4: Gebruik verschillende lettertypes/groottes in je ontwerp

Door meerdere tekstblokken toe te voegen is het mogelijk om voor deze tekstblokken verschillende lettertypes, lettergroottes en kleuren te maken. Je kunt hierbij denken aan één tekstblok met een titel en één tekstblok als paragraaf. Of je kunt zelfs iedere regel een eigen opmaak meegeven om zo een extra speels tekstplankje te maken. Dit is natuurlijk afhankelijk van de soort tekst dat je op jouw tekstplankje wilt zetten. Let hierbij wel op dat je er niet een te grote speeltuin van maak waardoor je ontwerp juist weer veel te druk wordt.

Wij gebruiken vaak maximaal 4 lettertypes op één tekstplankje. Hierbij gebruiken wij dan sommige lettertypes meerdere keren. Probeer hier rekening met de symmetrie te houden.

Tip 5: Voeg afbeeldingen toe aan je ontwerp

Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. Probeer je ontwerp te versterken met een mooie afbeelding wanneer je tekst zich hiervoor leent. Ga dit echter niet overdrijven door heel veel afbeeldingen te gebruiken, hou het ontwerp rustig.

Tip 6: Kijk goed naar de uitlijning van je tekst en afbeeldingen

Uitlijning is zeer belangrijk om een mooi en overzichtelijk tekstplankje te krijgen. Wanneer alles mooie in het midden staat bijvoorbeeld ziet het tekstplankje er een stuk rustiger en vooral professioneler uit dan wanneer het allemaal net niet in het midden staat.

Tip 7: De kunst van het weglaten

Het is voor weinig mensen weggelegd om een heel mooi “vol” tekstplankje te ontwerpen. Daarom raden wij meestal aan om je ontwerp simpel te houden. Wanneer jij denkt dat het mooi is, is het mooi!

Tip 8: Ga achterover zitten en bekijk je ontwerp nog eens wanneer je denkt dat jij klaar bent

Wanneer je denkt dat jij je ontwerp af hebt kun je het beste even achterover gaan zitten en rustig je ontwerp nog eens bekijken. Let hierbij overigens ook meteen op spelfouten, die verbeteren wij namelijk niet! Zie je iets wat je niet mooi vind, verander dat dan en bekijk je ontwerp opnieuw rustig. Wanneer je denkt “Ja, dit is hem” dan ben je echt klaar en kun je trots zijn op wat je net ontworpen hebt!

ontwerp je eigen tekstplankje en maak je eigen origineel gepersonaliseerd cadeau

Wij zijn met vakantie, je tekstplankje komt even later

Vanaf donderdag 8 juli t/m woensdag 28 juli zijn wij er even lekker tussenuit. Wanneer je vragen hebt kun je altijd contact opnemen via e-mail ([email protected]) of whatsapp (+31 (0)226 754467). Wij zullen, tussen het genieten van de vakantie door, proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.

Tekstplankjes kunnen uiteraard gewoon besteld worden!
Vanaf donderdag 28 juli 2021 gaan wij weer volop aan de slag om alle tekstplankjes die in deze weken zijn besteld op volgorde van besteldatum te maken en te verzenden. Dit zullen wij naar verwachting in de week van 2 tot en met 8 augustus kunnen afronden.

Zo snel mogelijk na 28 juli een Tekstplankje nodig?
Bij het bestellen heb je een veld “bestelnotities”, vermeld daar dat je het tekstplankje zo snel mogelijk nodig hebt en wij leggen je bestelling bovenop de stapel.

Wist je dat van ons resthout vogelhuisjes worden gemaakt?

Ons doel is natuurlijk zo duurzaam en zuinig mogelijk te werk te gaan. Ook willen wij alleen maar kwaliteit tekstplankjes leveren. Dit houdt in dat wij vele stukken hout niet gebruiken aangezien hier veel noesten, gaten en andere ongeregeldheden in zitten. Het hout dat overblijft verzamelen wij en gaat naar zorgboerderij Klaverweide in de Wogmeer.

Wij zijn zeer blij dat het hout waar geen tekstplankjes van gemaakt kan worden bij zorgboerderij klaverweide zo nog nuttig gebruikt wordt.
(tekst loopt door onder de afbeelding)

Wie kunnen er terecht bij zorboerderij Klaverweide?

Op zorgboerderij Klaverweide in de Wogmeer bieden ze een zinvolle dagbesteding aan nog thuiswonende ouderen die bijvoorbeeld last hebben van dementie, parkinson, de gevolgen van een herseninfarct of sociaal isolement. Ook ouderen met psycho-geriatrische klachten kunnen bij zorgboerderij Klaverweide terecht voor dagbesteding en dagopvang.

Wat gebeurd er met ons resthout?

Wij zijn zeer blij dat het hout, waar geen tekstplankjes van gemaakt kan worden, bij zorgboerderij klaverweide zeer nuttig gebruikt wordt. De deelnemers maken hier mooie vogelhuisjes, tafeltjes en andere tierelantijntjes van.

Naast het helpen op de boerderij hebben de deelnemers zo een leuk stukje handvaardigheid waar ze zich mee bezig kunnen houden.

Buurman Chris

Hoe dit zo is gekomen komt door onze buurman Chris. Chris komt zelf ook op de boerderij en is naast de bezigheden in de Wogmeer ook thuis zeer actief met hout. Wij hadden daarom al snel zijn aandacht en zeker toen wij een grote kuub-kist voor onze deur kregen waar wij onze resthout in verzamelen.

Al snel kwam Chris dus vragen of dit hout voor de zorgboerderij gebruikt mocht worden. Zo is het gekomen dat Chris nu om de paar weken zelfstandig onze bak met hout leeg komt halen en dit naar zorgboerderij in de Wogmeer brengt.

Wij vonden dit even een leuk weetje die we graag met jou delen.

Stuur nu een persoonlijk kaartje in de verzenddoos mee

Om je cadeau nog persoonlijker te maken voor diegene die jouw originele cadeau ontvangt is het nu mogelijk om een kaartje met jouw persoonlijke boodschap in de verzenddoos mee te laten verzenden. En uiteraard doen wij dan geen factuur of pakbon in de doos.

Wil jij ook een extra berichtje toevoegen middels dit kaartje aan je bestelling? Dit doe je op onze afreken-pagina te kiezen voor “kaartje toevoegen in de doos”, schrijf je berichtje en klik op “Kaartje toevoegen”.

De voor en achterkant van het kaartje waarop jij een extraberichtje kunt zetten om je cadeau nog persoonlijker te maken.

Wij zijn met vakantie, je tekstplankje komt even later

Vanaf woensdag 1 juli t/m zondag 19 juli zijn wij er even lekker tussenuit. Wanneer je vragen hebt kan je altijd contact opnemen via de e-mail, [email protected] of whatsapp (+31 (0)226 754467). Wij zullen, tussen het genieten van de vakantie door, proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.

Tekstplankjes kunnen uiteraard gewoon besteld worden!!!
Vanaf maandag 20 juli 2020 gaan wij weer volop aan de slag om alle tekstplankjes die in deze twee weken zijn besteld te maken en te verzenden.

Zo snel mogelijk na 19 juli een Tekstplankje nodig?
Heb jij zo snel mogelijk na 19 juli een tekstplankje nodig, neem dan even contact met ons op via de e-mail of whatsapp. Dan kunnen we kijken of we bij terugkomst jouw tekstplankje als eerste kunnen maken én verzenden.

Moederdag vergeten? Ga voor de herkansing!

Afgelopen 10 mei was was het moederdag. Gezien de bestellingen de week na moederdag blijkt dat niet iedereen hier op tijd aan heeft gedacht. Daarom zeggen wij, ga voor die herkansing en wees op tijd voor Vaderdag!

Ook al is vaderdag “pas” zondag 21 juni, je kunt maar beter op tijd zijn voordat je het (weer) vergeet. Daarom hebben wij voor jou de populairste vaderdag cadeaus op een rijtje gezet.


tekst op hout - papa leukste cadeau vaderdag

Het beste cadeau voor PAPA

Met deze tekst op hout ben je wél verzekerd van een uniek en zeker gewaardeerd verjaardagscadeau of vaderdag cadeau voor je vader.


Mijn papa is met afstand de beste papa

Personaliseerbaar door de onderste zin zelf in te vullen voor een uniek (vaderdag)cadeau.

origineel cadeau vader - vaderdagcadeau -cadeau papa - onze papa is met afstand de beste papa van allemaal

tekst op hout - tekstbord - origineel cadeau bonuspapa of bonusvader - onze bonus papa is toch echt wel de beste

Onze bonuspapa is toch echt wel de beste

Speciaal voor jouw/jullie beste bonuspapa hebben wij dit originele vaderdag cadeau gemaakt.


Het beste cadeau voor OPA

Met deze tekst op hout ben je zeker verzekerd van een uniek en zeker gewaardeerd verjaardagscadeau of vaderdag cadeau voor je opa.

origineel cadeau voor opa - tekstbord - tekst op hout - opa wij hebben geprobeerd het beste cadeau voor jou te vinden maar jij hebt ons al

Moederdag = Omadag

Tijdens deze corona-crisis zijn je opa en oma erg eenzaam en kunnen de dagen erg lang duren. Daarom vinden wij moederdag de uitgelezen dag om je oma even in het zonnetje te zetten.

Hieronder hebben wij een aantal van onze tekstplankjes speciaal voor je oma (en sommige ook voor je opa) geselecteerd.


origineel cadeau voor oma - tekstbord - tekst op hout - oma wij hebben geprobeerd het beste cadeau voor jou te vinden maar jij hebt ons al

Het beste cadeau voor OMA

Met deze tekst op hout ben je zeker verzekerd van een uniek en zeker gewaardeerd omadag cadeau voor je oma.


De liefste oma is die van mij

Een leuk gedichtje om te zeggen dat je oma leukste en liefste oma van alle oma’s op de hele wereld is. Een gegarandeerd succes tijdens omadag.

origineel cadeau oma - tekst op hout - tekstbord - tekstplankje - de liefste oma is die van mij


Tekst op hout - huisregels bij opa & oma

Huisregels bij opa & oma

Pas dit tekstplankje aan door de naam van opa & oma er op toe te voegen. Is oma alleen? Dan vul je toch gewoon oma [naam] in. Een origineel omadag cadeau voor de oma waarbij de kleinkinderen alles mogen.


Onze Opa en Oma zijn met afstand de liefste en leukste

Woorden om te beschrijven hoe jouw opa & oma zijn, zijn er natuurlijk nooit genoeg. Maar met dit tekstplankje komt je aardig in de buurt. Een origineel omadag cadeau vol complimenten.

origineel cadeau opa en oma - tekstbord - tekst op hout - onze opa en oma zijn de beste en liefste van allemaal

Heb jij al een leuk Moederdag cadeau?

Het is bijna 10 mei 2020, de dag dat alle moeders verwend mogen worden. Daarom stellen wij jou de vraag, heb jij al iets leuks voor moederdag gevonden?

Wij helpen je graag mee met het kiezen van een mooi moederdag cadeau. Daarom hebben wij hieronder een kleine selectie van onze populairste Tekstplankjes gemaakt welke jij cadeau zou kunnen geven voor moederdag.


tekst op hout - mama leukste cadeau moederdag - mama ik heb geprobeerd het beste cadeau voor jou te vinden maar jij heb mij al

Het beste cadeau voor MAMA

Ons populairste Tekstplankje voor moeders is dit originele moederdag cadeau. Een leuke tekst op hout welk door iedere moeder met veel liefde ontvangen zal worden. Want haar kinderen is toch het mooiste wat er is.


Onze mama is echt de liefste

Met dit tekstplankje geef je een persoonlijk moederdag cadeau. Je kunt deze tekst op hout namelijk personaliseren door zelf de onderste zin in te vullen met bijvoorbeeld “Liefs Lizzy en Gijs”. Uiteraard is dit Tekstplankje ook voor een enig kind verkrijgbaar.

Tekst op hout tekstbord - mijn mama is echt de liefste

tekst op hout tekstbord - onze liefste onze alles onze mama

Mijn liefste, mijn alles, mijn mama

Welke moeder zou nou niet blij zijn met deze tekst op hout? Een origineel moederdag cadeau waar je met een paar woorden je moeder omschrijft als een super belangrijke vrouw in jouw leven. Ook verkrijgbaar in de mijn-versie.


Mijn schoonmoeder is gewoon heel lief

Vergeet je schoonmoeder niet met moederdag. Wij hebben speciaal voor haar een leuk moederdag cadeau. Niet iedere schoonmoeder hoeft namelijk achter het behang geplakt te worden en dat maak je jouw schoonmoeder duidelijk door dit tekstplankje cadeau te geven.

tekst op hout tekstbord - altijd dat gezeur over schoonmoeders

Coronavirus update – levertijd niet veranderd

De COVID-19-uitbraak is een ongekende situatie voor alle bedrijven, zo ook voor Tekstplankjes.nl.

Aangezien wij altijd al vanuit huis werken veranderd aan onze werkwijze weinig. Zo lang DHL mag blijven leveren zullen wij dus ook leveren. Dit is op dit moment gelukkig nog het geval waardoor jij verzekerd bent van een mooi cadeau.

Levertijd niet veranderd
Zoals het er nu uit ziet is de levertijd nog precies zoals anders. Uiteraard kunnen wij niet garanderen dat dit morgen bijvoorbeeld zal veranderen. Wanneer dit veranderd zullen wij je via onze website zeker op de hoogte stellen van de nieuwe levertijd.

Wij leveren niet meer bij DHL afhaalpunten
Aangezien de afhaalpunten individueel mogen besluiten of ze open blijven of niet hebben wij deze mogelijkheid er uit gehaald. Wanneer een afhaalpunt namelijk gesloten blijkt te zijn zal het pakketje direct terug gestuurd worden naar ons. Het is daarom alleen nog mogelijk om de tekstplankjes thuis af te laten leveren (wanneer je niet thuis bent probeert DHL het bij de buren, of je kunt kiezen voor een avond-levering) of in Opmeer (Noord Holland) op te halen.

Tip 1: Laat je cadeau direct afleveren bij de gelukkige
Uiteraard zullen er niet veel verjaardagen etc gevierd worden. Daarom raden wij je aan om je cadeau direct bij de gelukkige af te laten leveren.

Tip 2: Voeg een boodschap voor de ontvanger toe
Wij voegen nooit facturen toe, maar wel de pakbon. En het leuke is, de opmerking die je bij je “bestelnotities” invult krijgt de ontvanger dus ook te zien. Hierin kan je dus nog een extra boodschap voor de ontvanger invullen.

Wij hopen je op deze manier zo goed mogelijk te kunnen blijven helpen aan een origineel cadeau. Bedankt voor alle begrip en sterkte de komende tijd! Mocht je vragen hebben horen wij het uiteraard graag. Wij zijn gewoon zoals altijd bereikbaar via whatsapp, e-mail of telefoon welke te vinden zijn op onze website.

Met vriendelijke groet,

Yorick & Alice Oude Groen
Tekstplankjes.nl

Wij zijn met vakantie, je tekstplankje komt even later

Vanaf vrijdag 19 juli t/m dinsdag 6 augustus zijn wij er even lekker tussenuit. Wanneer je vragen hebt kan je altijd contact opnemen via de e-mail, [email protected] of whatsapp. Wij zullen, tussen het genieten van de vakantie door, proberen je e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Tekstplankjes kunnen uiteraard gewoon besteld worden!!!
Vanaf woensdag 7 augustus 2019 gaan wij weer volop aan de slag om alle tekstplankjes die in deze twee weken zijn besteld te maken en te verzenden.

Met spoed een Tekstplankje nodig?
Heb jij met spoed een tekstplankje nodig, neem dan even contact met ons op via de e-mail of whatsapp. Dan kunnen we kijken of we bij terugkomst jouw tekstplankje als eerste kunnen maken én verzenden.

Stuur een WhatsApp bericht
De waardering van www.tekstplankjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3995 reviews.